Přichází podzim. Dodejte svému obýváku špetku HYGGE

27. 09. 2022
koberce

Přichází podzim. Dodejte svému obýváku špetku HYGGE

Na vykouzlení skandinávské hřejivé atmosféry vám stačí jediné – KOBEREC.

O skandinávském fenoménu HYGGE jste už njespíš slyšeli. Dánské slovo se složitě překládá, ale ve svém významu zahrnuje vše, čo představuje hřejivý domov, plný pohody. Na obrázcích jej obvykle představují svíčky, hrníček horkého grogu, případně deky a koberečky. 

Skvělou cestou k Hygge je právě hřejivý koberec. Když je venku sychravo, na okna bubnuje déšť a topná sezóna ještě pořádně nezačala, naše chodidla přímo žádají o ochrannou měkkou vrstvu, která nám zajistí tepelnou pohodu. Jak si však vybrat ideální kousek, který si oblíbíte a současně zapadne do vašeho interiéru? Záleží na tom, co od svého nového koberce očekáváte.

Toužíte po koberci, který vykouzlí hřejivou atmosféru?

Už naše prababičky věděly, že osvědčeným bojovníkem proti chladu je vlna. Pokud tedy chcete vsadit na jistotu, vyberte si z našich ručně tkaných kusových koberců z Indie, které jsou vyrobené z nejkvalitnejší vlny z Nového Zélandu nebo Nepálu. Skvělé tepelně-izolační vlastnosti mají také koberce ze směsi vlny a jiných materiálů – z bavlny a z kvalitní syntetiky. Vybírejte si také podle tloušťky koberce a hustoty tkaní. Čím tlustější je koberec a čím hůře se ohýbá, tím více vás ochrání před chladem. Hřejivý pocit navodí také správná barva a struktura. Vyvarujte se chladných odstínů, ale i hladkých koberců s odlesky.  

Náš tip: Podívejte se na náš ručně tkaný koberec BELLEN BEIGE, vyrobený ze 100% bavlny, anebo ručně tkaný koberec SALUD DARK GRAY z nejkvalitnejší vlny z Nového Zélandu. Už jen samotný pohled na tyto koberce je hřejivý, nemyslíte? 

Chcete koberec, který vašemu domovu dodá harmonii?

Rozhoduje zejména barva a vzor. Ideální koberec je takový, který interiér pokoje krásně sjednotí a zároveň nechá vyniknout jednotlivé prvky. Pokud nechcete nic zkazit, volte barvy tón v tónu. Znamená to, že všechny prvky v interiéru ponecháte ve stejné barvě, ale v různých odstínech. 

Náš tip: K šedému potahu se fantasticky hodí čistitelný koberec TRESS IVORY. Vedle bílé sedačky nádherně vynikne ručně tkaný koberec CATALINA NATURAL RAVEN z 50% vlny a 50% viskózy. 

Anebo toužíte spíše po originálním kousku, který vynikne?

Originální koberec potřebuje vhodné kulisy. Pokud vaše sedačka, stěny a křesla překypují barvami, výrazný koberec nevynikne a pokoj bude celkově působit chaoticky. Odvážný kousek působí nejlépe tehdy, když jsou další prvky v interiéru pokoje barevně střízlivé a sjednocené.  

Náš tip: Převažuje ve vašem obýváku hnědá a černá? Zkuste čistitelný koberec CLIF SHADE. Ke světlé sedačce a minimalistickému dekoru se perfektně hodí koberec s výrazným vzorem. Co tak čistitelný koberec SCANDI PURE?

Záleží vám na tom, aby byl váš koberec praktický?

Je to rozumné. Koberec, společně se sedačkou, zabírá v pokoji nejdůležitější místo. Je vystaven chůzi, drobkům ze stolu, občas také vylité kávě či vínu. Pokud jsou v domácnosti malé děti či zvířata, seznam nástrah narůstá. Ideálním řešením je koberec nenáročný na údržbu. Ve PHASE vám nabízíme čistitelné koberce s unikátní povrchovou úpravou Easy Care. Revoluční technologie spočívá v pokrytí vláken speciální vrstvou, která nedovolí špíně proniknout dovnitř textilie. Pokud se stane nehoda, ušpiněné místo stačí jen přetřít hadříkem, namočeným ve vodě nebo v mýdlovém roztoku. 

Náš tip: Nebaví vás časté vysávání? Volte tmavší a vzorované koberce, na kterých se drobná smítka ztratí. Ideálním řešením je například čistitelný koberec ANATOLIA GRAY anebo ALTAY SILVER.

Chcete koberec, který je příjemný na dotek?

Řešení je jednoduché. Vypravte se do jedné z prodejen PHASE a vyzkoušejte si koberec na vlastní kůži. Někomu totiž vyhovuje měkký a hladký povrch, jinému spíše drsnější struktura, která stimuluje chodidla. Pokud si vyberete správně, pocit z doteku bosé nohy a koberce bude pro vás spouštěčem osobní pohody. 

Na závěr dodáváme už jen to, že s PHASE se vůbec nemusíte rozhodovat mezi jednotlivými kritérii. Koberce jsme pro vás pečlivě vybrali tak, aby byly nejen praktické, ale také příjemné na dotek, hřejivé a krásné. Stačí si jen vybrat. Klidně i naboso...





Online služby zákazníkům

Miriam Bekčíková
Miriam Bekčíková

Potřebujete poradit?

Neváhejte a kontaktujte nás, rádi se Vám budeme věnovat. Pokud máte dotaz, potřebujete radu nebo chcete vyjádřit svůj názor, napište nebo zavolejte.

Pečujeme o Vaši zákaznickou spokojenost a kromě široké nabídky kvalitních koberců Vám přinášíme také unikátní zákaznickou službu. Jako jediní v Česku a na Slovensku poskytujeme všem našim současným i budoucím zákazníkům neplacený servis.